Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na pekince

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5
cebula 1
masło roślinne w kubeczku 1-2 łyżki
kapusta pekińska 3 liścia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na pekince

cebulke przekrawamy na pół, a następnie kroimy w półplasterki, liscie kapusty myjemy a następnie kroimy w cienkie paseczki o dł ok 4cm. Przesmazamy cebule z pekinką na maslę z dodatkiem soli i pieprzu, do miekkosci. Następnie wlewamy rozbełtane wczesniej jajka i podsmażamy, ciagle mieszając - doprawiamy do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 17.01.2014 21:37
Bardzo oryginalna jajecznica!
kiziolek201 12.06.2011 12:51
Muszę spróbować co to za smak
Ania67 09.01.2011 13:41
POmysłowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak