Sposób przygotowania

W rondelku roztopić masło, dodać miód i rozpuścić go mieszając. Do miski wsypać wszystkie suche składniki i wymieszać. Jabłka umyć, osuszyć i zetrzeć na grubych oczkach tarki prosto do miski z suchymi składnikami. Ponownie wymieszać łyżką. Na koniec dodać roztopione masło z miodem i dokładnie wymieszać.

Czasem, jeśli jabłka są bardzo soczyste trzeba dodać kilka łyżek płatków owsianych - szukamy takiej konsystencji, żeby wygodnie było nabierać łyżką porcje ciasta i w dłoniach rozpłaszczać je przed ułożeniem na blasze. Trzeba też pamiętać, żeby zostawiać między poszczególnymi ciastkami odstępy (ok. 2 cm), bo trochę urosną.

Piecze się je 15-20 minut, żeby ładnie się zezłociły.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musze wypróbowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !