Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa nadziewane serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 4 małe strąki
pomidory 4
serek wiejski 2 kubki
jajko 2
oliwki czarne 12 sztuk
cebula 1 średnia
Pieprz biały mielony Prymat
sól
oliwa 3 łyżki
feta 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa nadziewane serem

Paprykę przekroić wzdłuż na pół, oczyścić, zblanszować we wrzątku przez ok 3-4 minuty. Pomidory umyć, odkroić plasterek od góry, wydrążyć za pomocą łyżeczki od herbaty. Oliwki pokroić w plasterki, cebulę obrać i drobno posiekać. Serek wymieszać z fetą i jajkami, oliwkami, cebulą, dodaćsól i pieprz do smaku. Powstalą masą napełnić papryki i pomidory. W rondlu rozgrzać oliwę, włożyćnafaszerowane warzywa, zalaćniewielką ilościąwody. Dusić 15 minut na małym ogniu. Podawaćz ryżem lub ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 21.05.2011 10:26
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak