Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z cukrem i pianą sztywną , mąką i posypać kakao.Od razu pieczemy na blasze 30x30 i studzimy. Na mleku ugotować budyń.Masło ucieramy z cukrem dodając już ostudzony budyń, wiórki i alkohol obojętnie jaki mamy , tylko żeby to nie było piwo. Posmarować ciasto, potem pokroić na 4 paski :12, 8,6, 4 cm ułożyć na foli piramidkę , przekroić pionowo na pół, złożyć by powstały ukośne linie . I Niech się schładza . Na koniec gdy już ciasto będziemy mięli prawie zimne to polewamy polewą i posypujemy wiórkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo pomysłowe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    fajnie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !