Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jodełka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 12 dag
cukier 20 dag
jajko 2
kakao 2 łyżki
polewa czekoladowa
na krem
budyń waniliowy
mleko 1\\2 l.
masło 20 dag
cukier puder 15 dag
alkohol 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Jodełka

Żółtka ucieramy z cukrem i pianą sztywną , mąką i posypać kakao.Od razu pieczemy na blasze 30x30 i studzimy. Na mleku ugotować budyń.Masło ucieramy z cukrem dodając już ostudzony budyń, wiórki i alkohol obojętnie jaki mamy , tylko żeby to nie było piwo. Posmarować ciasto, potem pokroić na 4 paski :12, 8,6, 4 cm ułożyć na foli piramidkę , przekroić pionowo na pół, złożyć by powstały ukośne linie . I Niech się schładza . Na koniec gdy już ciasto będziemy mięli prawie zimne to polewamy polewą i posypujemy wiórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 28.03.2013 11:37
super przepis
ElizaT 04.03.2011 11:30
fajnie !
RenataZ-et 18.01.2011 11:57
Bardzo pomysłowe!
angelika14 10.01.2011 11:57
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak