Sposób przygotowania

Mus rabarbarowy:
Rabarbar oczyścić, pokroić w małe kawałki, włożyć do rondelka, wsypać cukier i zalać wodą. Gotować aż rabarbar przetworzy się w papkę, dodać wtedy galaretkę w proszku, dobrze wymieszać, zdjąc z ognia.

Bita śmietana:
Śnieżki ubić na zimnym mleku, dodać rozpuszczoną w 1/4 szkl. gorącej wody ostudzoną żelatynę. Wymieszać.
Biszkopt nasączyć kilkoma łyżkami masy rabarbarowej. Wylać tężejącą resztę masy. Schłodzić. Wyłożyć bitą śmietanę. Wierzch udekorować startą czekoladą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super wygląda i zapewne pyszne to ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !