Sposób przygotowania

Fasole namoczyć poprzedniego dnia, następnie osolić i ugotować w tej samej wodzie. Margarynę roztopić w rondelku, dodać miód, wymieszać z bułką tartą i chwilę podsmażyć, rozprowadzić wywarem z gotowanej fasoli i gotować około 5 minut. Do sosu wsypać pokrojone migdały i śliwki suszone. Przyprawić do smaku sola, cukrem, pieprzem i kwaskiem cytrynowym. Dodać ser żółty, wymieszać. Połączyć z fasolą i podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubię fasolka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajny przepisik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł na fasolkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !