Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola w szarym sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 30 dag
miód 3 łyżki
margaryna 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
Kwas cytrynowy Prymat 1/4 łyżeczki
migdały 5 dag
śliwki suszone 5 dag
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola w szarym sosie

Fasole namoczyć poprzedniego dnia, następnie osolić i ugotować w tej samej wodzie. Margarynę roztopić w rondelku, dodać miód, wymieszać z bułką tartą i chwilę podsmażyć, rozprowadzić wywarem z gotowanej fasoli i gotować około 5 minut. Do sosu wsypać pokrojone migdały i śliwki suszone. Przyprawić do smaku sola, cukrem, pieprzem i kwaskiem cytrynowym. Dodać ser żółty, wymieszać. Połączyć z fasolą i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.02.2014 21:08
Fajny pomysł na fasolkę.
Iwusia 25.01.2013 21:42
fajny przepisik :)
Maniek2 18.10.2012 19:37
świetne
olkaaa 19.07.2012 08:07
super przepis
anulka69 25.05.2012 09:52
super
Motorek 19.04.2012 09:39
pycha
Iwona51
Iwona51 11.01.2011 12:36
Lubię fasolka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak