Sposób przygotowania

Truskawki rozmrozić i przekroić na pół. Banany obrać, 4 z nich pokroić w grube plastry, skropić sokiem z cytryny, przełożyć do miski i skropić aromatem waniliowym, rozgnieść widelcem. Do garnka wlać 2 litry wody, dodać 3 łyżki cukru i zagotować, dodać truskawki i gotować przez 10 minut, odcedzić. do bananów wlać 1 i 1/2 litra wrzątku i wymieszać, doprawić cynamonem, dodać truskawki i pokrojonego w plasterki piątego banana. Wszystko wymieszać i przelać do głębokich talerzy, posypać cukrem pudrem,

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !