Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę.Żółtka zetrzeć z cukrem,następnie dodać 2 szklanki mąki,1 szklankę cukru,olej,pół szklanki mleka,proszek do pieczenia,opakowanie budyniu czekoladowego,trochę wody.Zmiksować ciasto,dodać ubitą pianę,wymieszać łyżką i wlać do wysmarowanego margaryną i posypanego mąką prodiża.Piec 40 minut.
Do miski wlać mleko,wsypać krem orzechowy.Całość zmiksować,dodać margarynę i utrzeć na puszystą masę.
Upieczone ciasto przekroić na pół,ostudzić,polać ponczem z herbaty,posmarować oba placki dżemem brzoskwiniowym,przełożyć masą i wstawić do lodówki na 3 godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eewelina

    Wyglada smakowicie, ciekawe czy też tak smakuje...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    świetne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !