Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bałwanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dag
masło 10 dag
cukier 5 dag
śmietana 12% 1 lyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bałwanki

Masło łączymy z mąką , do tych składników dodajemy cukier , szczyptę soli i śmietanę . Zagniatamy ciasto. Jak zagnieciemy to wkładamy do lodówki na pół godziny , potem musimy to ciacho rozwałkować na grubość 3 mm. Wycinamy bałwanki , piec 15 minut w 200 st. Potem posmarować je polewą umieszczamy je w naczyniu gdzie wsypaliśmy wiórki kokosowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 17.08.2011 12:25
świetne
Zoso 17.04.2011 21:30
dla dzieciaczka :)
ElizaT 04.03.2011 11:16
Ale pomysłowo, niezłe.
RenataZ-et 16.01.2011 11:50
Na pewno ślicznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak