Sposób przygotowania

Do mąki wsypać drożdże [ ja daje opakowanie dr. Oetkera instant] sól , cukier letnie mleko , żółtka i wyrabiamy ciacho , następnie to , dodajemy masło rozpuszczone i chłodne i jeszcze wyrabiamy .Po wyrobieniu odstawiamy w cieple miejsce. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8 kawałków każdy kawałek rozwałkować , wyciąć po 4 trójkąty i na każdym nałożyć dżem , zwinąć rogaliki posmarować jajkiem i ułożyć na blasze wyłożonym pergaminem i piec 15 minut w 180 st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pycha!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    chętnie bym ich posmakowała
  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !