Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 l
masło 1 łyżka
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
ogórki konserwowe 2 szt
ogórki kiszone 2 szt
śmietana 18-procentowa 0,5 szkl
pieczarki 30 dag
pieprz do smaku
curry do smaku
bazylia do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
natka pietruszki do smaku
sól do smaku
bulion 1 kostka
oliwa 20 dag
wątróbka drobiowa 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z warzywami

1. Wątróbkę moczymy w mleku, płuczemy, osączamy, Marchewkę, pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w cienkie słupki, ogórki również kroimy w słupki. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki, cebulę w półplasterki.
2. Wątróbkę obtaczamy w mące i krótko obsmażamy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Wyjmujemy z patelni (najlepiej przekładać do garnka), a na patelnię wrzucamy warzywa, dusimy, aż będą półtwarde.
3. Na drugiej patelni smażymy pieczarki na maśle (nie solimy). Wszystko wrzucamy do jednego garnka (wątróbkę, warzywa i pieczarki). Z kostki robimy bulion, podlewamy nim warzywa z wątróbką i dusimy około 15-20 minut i wlewamy śmietanę. Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 09.09.2011 00:23
pyszności
jasiek 31.08.2011 15:02
apetyczne
iwona332 31.10.2010 00:10
super
iwona332 31.10.2010 00:09
super
iwona332 31.10.2010 00:09
super
Klaudia007 03.09.2010 13:49
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak