Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z truskawkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 7 szt.
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 3 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
olej 6 łyżek
woda 4 łyżki
ocet 1 łyżka
truskawki 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z truskawkami

Piekarnik nagrzać do temperatury 190 st C. Jajka ubić z cukrem ok. 3 minut. Dodać pozostałe składniki, zaczynając od płynnych, a na końcu mąkę z proszkiem. Formę do ciasta wysmarować masłem i wysypać tartą bułką lub mąką. Wlać ciasto. Poukładać na nim owoce. Wstawić do piekarnika i piec ok. 40 minut. Po tym czasie należy sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy ciasto się upiekło - jeśli patyczek wbity w ciasto jest suchy - ciasto jest upieczone. Ostudzić.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 06.01.2012 20:33
super
rosik93 08.01.2011 23:35
Uwielbiam truskawki
mysza666 08.01.2011 18:24
Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak