Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczarkami i szynka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 15 dag
pieczarki 30 dag
jajko ugotowane na twardo 3 szt
jabłko 1 szt
ogórek kiszony 2 szt
majonez 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
czarne oliwki bez pestek 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczarkami i szynka

Pieczarki obgotować w osolonej wodzie około 10 minut, odcedzić, wystudzić i pokroić w kostkę tak samo jak szynkę i jajka. Jabłka i ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej. Oliwki pokroić na cząstki. Wszystko włożyć do miski, połączyć majonezem, przyprawić do smaku, wymieszać. Posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem i wędliną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.05.2013 21:56
Taka sałatka do syta.
Dorian 17.07.2012 23:46
pycha
iknkirke 03.09.2011 14:23
takiej jeszcze nie jadłam
jeta72 04.08.2011 19:53
pyszna
barbara11561 11.07.2011 09:05
lubię sałatki
mehia 09.01.2011 13:01
extra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak