Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraczków czerwonych z fasolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 80 dag
ocet winny 2 łyżki
majonez 3 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
fasola 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraczków czerwonych z fasolą

Buraki ugotować, wystudzić, obrać ze skórki. Następnie pokroić w drobna kostkę, dodać ugotowana fasolkę, drobno posiekaną cebulkę wraz ze szczypiorem, skropić octem winnym. Sałatkę połączyć z majonezem, przyprawić do smaku i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 02.03.2014 09:48
smaczna sałatka
Dorian 12.01.2014 14:38
ciekawe polaczenie, warte wyprobowania
Iwusia 13.04.2013 23:07
takiej jeszcze nie jadłam, a przepis mi się podoba na połączenie buraczków i fasoli
romanrafal
romanrafal 13.02.2011 08:56
napewno dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak