Sposób przygotowania

liście kapusty opłukać w wodzie i osuszyć. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju, połączyć z jajkiem i dodać do mięsa mielonego, wymieszać. przyprawić solą i pieprzem. Z masy mięsnej formować kotlety i zawijać je w liście kapusty. Pomidora umyć, obrać i pokroić w plasterki. Jogurt wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Gołąbki ułożyć w naczyniu, położyć na nie pomidora i pokrojony w kostkę boczek, polać sosem. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do gołąbków. zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 90 minut, pod koniec posypać startym żółtym serem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !