Sposób przygotowania

Galaretki rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Zostawić do ostudzenia.

Część truskawek pokroić w mniejsze kawałki, resztę zostawić do dekoracji.

Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać przestudzoną rozpuszczoną w 1/2 szkl. gorącej wody żelatynę. Serki wyłożyć do miski, połączyć delikatnie ze śmietaną. Dodać pokrojone truskawki.

Tortownicę o śred. 28 cm wyłożyć herbatnikami. Wyłożyć na to część tężejącej masy serkowo-śmietankowej z truskawkami. Następnie ułożyć warstwę herbatników i resztę masy. Schłodzić chwilę w lodówce.

Na serniku ułożyć truskawki, zalać tężejącą galaretką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Nie moge sie juz doczekac sezonu truskawkowego by przygotowac podobny deserek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    śliczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !