Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w warzywach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
marchewka 1 szt
seler 1/2 szt
por 1 szt
czosnek ząbki 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w warzywach

Podzielona żeberka na porcje natrzeć solą, czosnkiem i oprószyć pieprzem. Na rozgrzanym oleju obsmażyć z obu stron na rumiano. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, oprószyć ziołami prowansalskimi, dodać pokrojone w słupki warzywa, oprószyć solą i pieprzem, podlać szklanką wody i dusić w piekarniku aż będą miękkie. Podawać z ziemniakami lub kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.04.2013 18:34
rewelacja, super
Aleksandraa 20.09.2012 11:51
wspaniały przepis, muszę kiedyś takie zrobić
Rybciia 14.06.2012 17:40
pycha :-)
zuzanna_z 21.05.2012 12:23
lubie
Seba 19.04.2012 09:07
uwielbiam żeberka
ada12302 08.01.2011 16:32
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak