Sposób przygotowania

Z mleka, jajek, mąki i cukru przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe (konsystencja kwaśnej śmietany). Truskawki odszypułkowujemy, oczyszczamy, kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do ciasta. Mieszamy i nabierając łyżką formujemy niewielkie placuszki, które kładziemy na rozgrzany olej na patelnię.

Penkejki posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Bardzo fajne danie.
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    przepysznie wygląda :) mniaam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    pomyslowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !