Sposób przygotowania

Na smalcu zrumienić drobno posiekaną jedną cebulę, dodać przemielone, ugotowane mięso, chwilę poddusić. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i maggi w płynie, wymieszać.
Ugotowane i osolone ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać mąki i jajko, szybko wyrobić ciasto. Z ciasta formować małe placuszki, nakładać farsz z mięsa, zlepiać i formować okrągłe kulki. Gotować w osolonej wodzie około 7 minut.
Pokrojony w kostke boczek podsmażyć na patelni razem z cebulą.
Knedle podawać okraszone boczkiem z cebulką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    idealne do obiadu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !