Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

delicje

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka 1 Szklanka
olej 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 0,5 litra
mąka 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1
margaryna 1 kostka
Ciasto: 4
jajko 4

Przepis i sposób przygotowania na: delicje

Jajka utrzeć z cukrem dodać olej, mąkę i proszek całość dokładnie utrzeć. Upiec. Ugotować budyń na mleku, ostudzić i utrzeć z margaryną. Biszkopt przekroić na pół część górna ma być cieńsza i nasączyć go. Na jedną część ciasta położyć masę a na nią położyć placek z wyciętymi kieliszkiem otworami. W wycięte otwory wkładać galaretkę a na to wyciśnięte krążki z biszkoptu. Polać polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 15.12.2011 16:13
szampańskie są najlepsze
IlonaAlbertos 23.08.2011 23:27
Muszę kiedyś zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak