Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1/2 kg
mąka pszenna 7 łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1 szt.
woda 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście

Rybę pokroić na małe kawałki.
Składniki na ciasto wymieszać ręcznie lub mikserem.
Kawałki ryby maczać w cieście i smażyć na patelni aż do zarumienienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 21.07.2011 09:45
a u mnie smaczna zupka dostaje plusika...
madi356 20.02.2011 17:54
bardzo smaczna rybka, ląduje w ulubionych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak