Sposób przygotowania

Lubię wątróbkę...najbardziej taką prosto z patelni z dodatkiem ziół...kluski szaraki wpasowały mi się do niej doskonale.

Wątróbkę oczyścić z żyłek, osuszyć. Mąkę wymieszać z papryką i rozmarynem, obtoczyć wątróbkę. Kłaść na rozgrzaną patelnię z olejem, smażyć 3-4 minuty, odwrócić, zmniejszyć ogień, dodać pokrojoną w pół plasterki cebulę, dusić pod przykryciem aż cebulka zmięknie, posolić. Na koniec dodać ugotowane kluski, wymieszać - jeśli były już zimne to smażyć aż się zagrzeją. Podałam z duszonymi borówkami.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    mój maż uwielbia wątróbke
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiosenka27

    Pyszne danie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    zapowiada się ciekawie
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ciekawe:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    nie jadłam jeszcze drobiowej wątróbki...:P
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !