Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w ostrym sosie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
mąka 0,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
cebula 2 szt
marchew 4 szt
pietruszka 2 szt
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
olej do smażenia
masło 1 łyżka
panga 1 kg
ketchup 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w ostrym sosie

Filety pokroić na połówki, oprószyć solą i przyprawą do ryb. Panierować w mące, jajku i bułce tartej, usmażyć na oleju. Na rozgrzanym maśle poddusić drobno posiekaną cebulę, dodać startą marchewkę i pietruszkę, liść laurowy i angielskie ziele. Dusić pod przykryciem podlewając odrobiną wody około 20 minut. Następnie dodać ketchup, paprykę mieloną i koncentrat pomidorowy, wymieszać, przyprawić do smaku. Usmażone filety położyć na talerzu, oblać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 02.01.2014 09:51
smaczna rybka
romanrafal
romanrafal 01.09.2013 08:35
pyszna rybka
Poison1988 09.11.2012 17:10
za pangą osobiście nie przepadam ale sosik wyborny! :)
Łukasz15 18.09.2012 13:55
Świetny przepis
Justa32 04.12.2011 18:23
pyszny obiadek
Wafelek2601 01.08.2011 10:36
lubię taką rybkę
MAR3STA 20.02.2011 09:59
super sos;)
ElizaT 24.01.2011 13:40
pięknie podamy obiad ;)
Monika193
Monika193 19.01.2011 11:54
przepis zdecydowanie dla mnie, na pewno wypróbuję
Agnieszka_B 08.01.2011 17:12
koniecznie muszę wypróbować tę propozycję - bardzo apetycznie wygląda
Emilia22 08.01.2011 16:27
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak