Sposób przygotowania

Przegląd lodówki wykazał resztki, kawałki warzyw...aż się prosiło wrzucić wszystko do jednego garnka, ale tak same? może z jakimś mięskiem?

Mięso pokroić w paski, obtoczyć w mące wymieszanej z solą i pieprzem, zrumienić na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla, dodać liść laurowy, ziele angielskie, chili, podlać ok.1,5 wody. Dusić ok.30 min.. Na patelni po smażeniu mięsa zeszklić cebulę, dodać pokrojone w kostkę warzywa korzeniowe, chwilę smażyć, przełożyć do prawie miękkiego mięsa. Papryki i kapustę pokroić w paski, pomidora sparzyć i pokroić w kostkę, cukinię pokroić w grubsze półplasterki ew. usunąć pestki. Gdy mięso będzie już miękkie, dodać resztę warzyw, ew. doprawić całość solą i pieprzem, dusić jeszcze 10-15 min.. Na koniec dodać zieleninę. Podawać z pęczakiem i kiszonymi ogórkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    no wyglada supet
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pomywsł!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    ślicznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    fajna nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zachęcająco wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    wygląd rewlacyjny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !