Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z kefirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 600 g
pieczarki 300 g
papryka 1 szt.
ser żółty 300 g
Czosnek suszony Prymat do smaku
mąka 4 łyzki
olej do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z kefirem

Pieczarki pokroić w kostkę,z papryki usunąć gniazdo i pokroić również w nie wielkie kawałki,ser żółty pokroić w kostkę,Wszystkie składniki wrzucić do dość dużej miski.Dodać czosnek,wszystkie składniki wymieszać dodać jajka doprawić solą,pieprzem oraz Vegetą,na koniec do masy dodać mąkę i wymieszać..Na gorący olej kłaść porcję ciasta,smażyć na złoty kolor,osączyć

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak