Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 70 dkg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
pieczarki 400 g
pieprz
sól
tymianek
bazylia
olej do smażenia
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem oraz posiekaną cebulą. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem i bazylią. Masę dokładnie wyrobić. Pieczarki umyć i oczyścić, a następnie drobno pokroić, podsmażyć na odrobinie oleju i dodać do mięsa. Z masy mięsnej formować kulki, lekko spłaszczać je dłonią i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 02.02.2013 11:46
bardzo dobre
Krystyna32 03.03.2011 17:41
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak