Sposób przygotowania

Śliwki umyć, wydrylować. Z mąki, jaj i 24 gram masła zagnieść luźne ciasto. Rozwałkować ciasto, wykrawać krążki, na środku krążka układać owoce, zlepiać brzegi ciasta, formować kulki. Knedle gotować we wrzącej i osolonej wodzie przez 4 minuty. Wybierać łyżką cedzakową, osączyć, wyłożyć na talerze. Polewać knedle masłem ze zrumienioną bułką, posypać cukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Smakowite, ale pracochłonne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubie knedle ale z twarogiem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !