Sposób przygotowania

Bardzo prosta pasta, ale może być doskonałym dodatkiem do kanapeczek na przyjęcie.

Wątróbkę oczyścić z żyłek, opłukać, dokładnie osuszyć. Białą cebulę obrać i posiekać. Na mocno rozgrzaną patelnie wlać 1 łyżkę oleju, wrzucić wątróbkę i smażyć ją po 3-4 min. z obu stron - ma być obsmażona, ale nie krwista. Pod koniec smażenia wlać brandy i podpalić. Kiedy alkohol odparuje wątróbka jest gotowa. Na drugiej łyżce oleju zeszklić białą cebulkę. Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki, dodać cebulę i zmiksować. Dodać posiekaną drobniutko czerwoną cebulę i koperek. Doprawić solą i pieprzem. Podawać jako smarowidło do świeżego pieczywa, tostów...Dodatek brandy nie jest konieczny, ale bardzo bardzo wzbogaca smak.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anita21

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    smaczne i pięknie udekorowane
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Muszę wypróbować, lubię takie smarowidła.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    ciekawe
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ja paszetów nie lubię ;) ale wygląda smakowice

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !