Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztecik z wątróbki

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dkg watróbki z kurczaka 30
niezbyt duża cebulka biała 1
cebuli czerwonej 1/4
łyżki posiekanego świeżego koperku 2
sól i pieprz mielony do smaku:

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztecik z wątróbki

Bardzo prosta pasta, ale może być doskonałym dodatkiem do kanapeczek na przyjęcie.

Wątróbkę oczyścić z żyłek, opłukać, dokładnie osuszyć. Białą cebulę obrać i posiekać. Na mocno rozgrzaną patelnie wlać 1 łyżkę oleju, wrzucić wątróbkę i smażyć ją po 3-4 min. z obu stron - ma być obsmażona, ale nie krwista. Pod koniec smażenia wlać brandy i podpalić. Kiedy alkohol odparuje wątróbka jest gotowa. Na drugiej łyżce oleju zeszklić białą cebulkę. Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki, dodać cebulę i zmiksować. Dodać posiekaną drobniutko czerwoną cebulę i koperek. Doprawić solą i pieprzem. Podawać jako smarowidło do świeżego pieczywa, tostów...Dodatek brandy nie jest konieczny, ale bardzo bardzo wzbogaca smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 12.04.2012 17:09
ja paszetów nie lubię ;) ale wygląda smakowice
malcik111 08.01.2012 11:46
ciekawe
Misia90 09.08.2011 13:25
fajne
Marysia 09.08.2011 13:07
fajne
Karolina69 09.08.2011 12:57
fajne
Anna169Hosz 14.06.2011 16:56
Muszę wypróbować, lubię takie smarowidła.
iknkirke 30.04.2011 20:08
ciekawe
madi356 08.03.2011 11:01
smaczne i pięknie udekorowane
Anita21 11.02.2011 11:11
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak