Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane w pianie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6 szt
powidła śliwkowe 3 łyżki
marmolada 1 łyżka
orzechy posiekane 2 łyżki
płatki migdałowe 1 łyżka
cukier 3 łyżki
białko 3 szt
cynamon 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane w pianie

Powidła wymieszać z marmoladą i orzechami. Jabłka przekroić na połówki usunąć gniazda nasienne. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, napełnić masą z orzechami i włożyć do nagrzanego piekarnika. Gdy jabłka zmiękną, wyjąć. Z białek i cukru ubić sztywną pianę, ułożyć na jabłkach stożki, posypać migdałami i cynamonem, zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.08.2013 07:40
smaczne jabłuszka
manaika 16.12.2011 01:32
ciekawy deser
Iwona51
Iwona51 08.12.2011 09:27
fajne
ElizaT 21.01.2011 02:00
ciekawie
alaaa 08.01.2011 14:21
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak