Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń duszona w ziołach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 1 kg
cebula 2 szt
seler 1/4 szt
pietruszka 1 szt
marchew 1 szt
pomidor 2 szt
czosnek ząbki 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
zielenina 2 łyżki
śmietana 0,5 szklanki
bulion wołowy 1 szklanka
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń duszona w ziołach

Mięso oprószyć solą, pieprzem i papryką, podrumienić ze wszystkich stron na oleju. Pokroić jarzyny i pomidory w grubą kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Dodać czosnek, zioła prowansalskie i zieleninę, wlać bulion i zagotować. Włożyć mięso do garnka i zalać bulionem z ziołami, dusić ok. 2 godziny, co 10 minut obracając mięso. Wyjąc gotowe mięso, sos przetrzeć przez sito, dodać śmietankę i doprawić do smaku. Mięso pokroić w plastry i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.06.2012 18:01
bardzo podoba mi się ten przepis
ElizaT 21.01.2011 01:59
smaczny posiłek
Monika193
Monika193 14.01.2011 16:28
Do tego kasza, suróweczka i świetny obiadek mamy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak