Sposób przygotowania

Jabłka i cebulę obrać, pokroić na kawałki, zalać wrzącą wodą, osolić i ugotować do miękkości, zmiksować. Buraki ugotować w łupinach, ostudzić. następnie obrać i zetrzeć na jarzynowej tarce. Utarte buraki zalać przecierem z cebuli i jabłek, zagotować i odstawić. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i ogórki, masło, koperek, przyprawić do smaku i wymieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super ten barszczyk
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 4
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    takiego barszczyku nigdy nie jadłem, ciekawe jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    lubię barszcz
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie z jabłkami.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !