Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę i włożyć na 1 godzinę do lodówki. Wyłożyć specjalną formę do tart ciastem, nakłuć. Piec na jasny kolor 20 minut. Ostudzić. Truskawki umyć osączyć, obrać z szypułek. Rozgnieść część truskawek, pozostałe zaś ułożyć na ostudzonym cieście. Ugotować gęsty syrop z wody i 150 g cukru, połączyć z rozgniecionymi truskawkami. Pokryć tą masą truskawki na cieście. Ubić śmietanę z łyżką stołową cukru. Przyozdobić nią ciasto. Przed podaniem ciasto schłodzić.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !