Sposób przygotowania

Szybciutko się je robi, są bardzo smaczne i zdrowe.

Obie mąki wsypać do miski, dodać sól, jajko, olej i połowę wody, zagniatać ciasto ew. dolewając wody. Ciasto powinno mieć dość zwartą konsystencję. Urywać kawałeczki ciasta i toczyć z nich w dłoniach małe wałeczki. Wrzucać na wrzątek i gotować ok. 5 min. Osączyć. Lekko osączone można wrzucić z powrotem do garnka, dodać 1 łyżkę masła i wymieszać. Podawać ze skwarkami z boczku i cebulką albo z mięsem w sosie, albo z białym serem i śmietaną. Można je też odsmażyć. Jeśli ciasto rozwałkujemy i pokroimy w dość cienkie paski uzyskamy razowy makaron.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ale ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    takie robaczki
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Talerz Pyzuni smutno dziś wygląda, lecz szarość kluseczek wszystkich tu przyciąga!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    ciekawe jak smakuja:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    jeszcze tego nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Rzeczywiście przypominają nieco robaczki:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    bombowy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Co za nazwa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nie dla Ciebie więc nie szarp się na grzeczności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !