Sposób przygotowania

Czekoladę o 75% wartości masy kakaowej roztopić bez dodatku wody. Połączyć z masłem. Dodać ubitą śmietanę. Herbatniki połamać, dodać do masy czekoladowo-śmietanowej i wymieszać, dodać wiśnie i rodzynki wcześniej namoczone w rumie, wrzucić pokrojone pistacje. Wymieszać. Przełożyć masę czekoladową do lekko natłuszczonej tortownicy (małej). Mocno gnieść mieszankę, wyrównując wierzch. Przykryć folią i wstawić do lodówki na minimum 4 godziny. Po wyjęciu oprószyć powierzchnię odrobiną kakao. Podawać z bitą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam wszystkie czekoladowe ciasta :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny przepis !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !