Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułeczki drożdżowe z nadzieniem porzeczkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 6 dag
mąka 50 dag
żółtko jajek 7 szt
mleko ciepłe 20 ml
twarożek 35 dag
mrożone porzeczki 20 dag
masło 10 dag
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bułeczki drożdżowe z nadzieniem porzeczkowym

drożdże wymieszać z 1 łyżką cukru, 1 łyżką mąki i ciepłym mlekiem, przykryć szmatką i pozostawić do wyrośnięcia. Masło rozpuścić, potem ostudzić. 6 żółtek zmiksować z 1 łyżką cukru, dodać resztę mąki, rozczyn drożdżowy i masło, wyrobić ciasto i odstawić na 30 minut. Twarożek zmielić, dodać żółtko i 2 łyżki cukru, wymieszać, dodać do porzeczek. Z ciasta formować bułeczki, nadziewać masą. piec 10 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 15.01.2011 12:17
slodkosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak