Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 1 podwójne
boczek wędzony 150 g
grzyby suszone 30 g
majeranek
sól
pieprz
mąka 20 g
tłuszcz 20 g
wino czerwone wytrawne 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy

Pierś z kurczaka, natrzeć przyprawami i odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce. Grzyby wymoczyć, ugotować i pokroić w paski. Mięso i boczek pokroić w grubszą kostkę, boczek częściowo stopić, dodać mięso z piersi kurczaka, zrumienić, zalać wywarem z grzybów i winem, dusić do miękkości. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć, nie rumieniąc i połączyć z piersią pod koniec duszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak