Sposób przygotowania

Z kapusty wycinamy głąb i obgotowujemy ją przez ok. 5 minut i pozostawiamy na 1/2 godziny w gorącej wodzie. Studzimy. Oddzielamy liście. Wędzonkę i cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy. Ziemniaki gotujemy, po ostudzeniu przepuszczamy przez maszynkę. Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem pół szklanki oleju. Ostudzoną kaszę mieszamy ze zmielonymi ziemniakami, cebulą, podsmażoną wędzonką, przeciśniętym czosnkiem i jajkami. Przyprawiamy wg uznania solą i pieprzem. Farsz nakładamy na liście kapusty i zawijamy. Gołąbki układamy ciasno w rondlu, podlewamy wodą zmieszaną z pozostałym olejem i łyżka soli i dusimy do miękkości.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !