Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 0,5 kg
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
pomidor 4 szt
śmietana 5 łyżek
olej 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z grzybami

Wołowinę pokroić w kostkę, połączyć z pokrojoną cebulą i śmietaną, doprawić solą. Włożyć do naczynia żaroodpornego, skropić olejem i piec ok. 35 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w dużą kostkę, pieczarki posiekać, wszystko oprószyć solą. Na mięsie ułożyć pieczarki i pomidory, wstawić z powrotem do piekarnika i piec ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 27.05.2012 15:26
super
Monika193
Monika193 13.01.2011 00:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak