Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwkowa zupa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 1 kg
cukier 40 dag
cukier waniliowy 16 g
śmietana 1,5 szklanki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwkowa zupa

Ze śliwek usunąć pestki, owoce rozgotować w 4 szklankach wody i przetrzeć przez sitko. Dodać mąkę rozmieszaną z niewielką ilością wody i cukier, zagotować. Po ostudzeniu zupy wlać śmietanę, wymieszać. Podawać z ryżem lub grzankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 06.10.2013 09:42
smaczna zupka
jeta72 22.04.2012 17:40
musi być pyszna :-)
olkaaa 24.12.2011 12:16
muszę spróbować
mehia 12.06.2011 10:00
ciekawa
Juleczka20 11.04.2011 09:50
takiej jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak