Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron łazanki z kapustą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazanki 40 dag
kapusta kiszona 0,5 kg
kiełbasa toruńska 30 dag
cebula 1 szt
marchew 1 szt
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
boczek wędzony 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron łazanki z kapustą

Kapustę i utartą marchew ugotować w wodzie do miękkości. Boczek pokroić w drobną kostkę, włożyć na patelnię, wytopić. Dodać drobno posiekaną cebulkę i poddusić wraz z pokrojoną kiełbasą. Ugotowaną kapustę odcedzić, przesiekać nożem, włożyć na patelnie z kiełbasą i boczkiem, wymieszać, chwilę poddusić, przyprawić do smaku.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przelać gorącą wodą, włożyć do kapusty, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 31.01.2014 20:32
Smakowicie wygląda.
Łukasz15 17.10.2012 18:05
Pyszności
ElizaT 24.01.2011 13:41
wyśmienicie ;)
Margo1 12.01.2011 14:38
bardzo dobre danie
Monika193
Monika193 08.01.2011 12:43
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak