Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa orzechowa II

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
rum 0,5 szklanki
cukier puder 3 łyżki
jaja 2 szt
aromat migdałowy 0,5 łyżeczki
cukier kryształ 2 łyżki
orzechy arachidowe 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Masa orzechowa II

Orzechy zalać rumem, przykryć na kilka godzin. Jajka wbić do miski, wsypać cukier kryształ i ubijać na parze do gęstości, następnie zdjąć z pary i ubijać do ostudzenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, stopniowo dodawać ostudzone, ubite jajka. Następnie dodawać orzechy z rumem i aromat, ciągle ucierając. Masą przekładać torty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.06.2012 09:39
super
Seba 17.06.2012 00:31
pycha
Iwusia 08.05.2012 22:01
do ciast i tortów idealna
Iwona51
Iwona51 18.01.2011 00:41
dobre są takie masy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak