Sposób przygotowania

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostek bulionowych. Kapustę włożyć do wrzącej, osolonej wody z olejem i szybko wyciągać, rozbierać liście. Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować. Cebule drobno posiekać i usmażyć na maśle. Grzyby odcedzić, bardzo drobno posiekać i wraz z cebulą połączyć z ryżem, przyprawić do smaku. Farsz układać na liściach z kapusty, zawinąć boki i zwijać w rulon. Gołąbki włożyć do żaroodpornego naczynia, zalać rosołem i dusić pod przykryciem. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z wywarem z grzybów, zrobić sos, zagotować, przyprawić do smaku. Gołąbki podawać polane sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !