Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, dodać margarynę, posiekać nożem, połączyć z żółtkami utartymi z cukrem pudrem i roztopioną czekoladą. Zagnieść szybko ciasto i pozostawić w chłodnych miejscu na godzinę. Następnie rozwałkować, podzielić na 2 kwadraty, ułożyć na blasze i upiec na jasnozłoty kolor. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć, utrzeć z cukrem, śmietaną i sokiem z cytryny oraz olejkiem. Powstałą w ten sposób masą przełożyć wystudzone placki, obciążyć deseczką i pozostawić do stężenia. Na koniec polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Super składniki na super mazurek!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !