Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe faszerowane pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 0.5 kg
pieczarki 0.5 kg
masło
sól
pieprz
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe faszerowane pieczarkami

pieczarki myjemy i kropimy na połowki a następnie na plasterki, dusimy na łyzce masła do miękkosci. Schab dzielimy na kotlety ok 2 cm grubosci (wyjdzie ok 7) a następnie bardzo bardzo cienko rozbijamy. Solimy i pieprzymy, a następnie na połowei ukladamy usmażone pieczarki - lekko doprawione pieprzem i solą. mieso skladamy na pół, obtaczamy w mące a nastepnie panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na złoty kolor bo obu stronach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 02.05.2011 17:57
super
Magdalena/26Mooi 23.04.2011 18:36
super wyglądają!
Mati13 08.01.2011 12:26
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak