Sposób przygotowania

Mięso połącz z natką i miętą. Dodaj rozkócone jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek i tartą bułkę. Przypraw cynamonem, solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Wilgotnymi dłońmi uformuj kulki (ok. 20 sztuk). Każdą kulką oklej patyk do szaszłyków, ściśnij w dłoni i spłaszcz.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż każdą kulkę z obu stron, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryj drugim arkuszem, piecz przez 20 minut w temperaturze 170 stopni. Zostaw na blasze do wystudzenia. Chili i kolendrę posiekaj, wymieszaj z jogurtem, przypraw solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Smaczne:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    fajnie i smacznie pomyślane
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !