Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z pokraszką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
sól 1 łyżka
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z pokraszką

Fasolkę obrać, opłukać, włożyć do garnka, zalać dużą iloscią wody i dobrze posolić. Ugotować do miękkości.

Odcedzić dokładnie. Na patelnię włozyć masło i poczekać aż się rozpuści.

Wsypać bułkę tartą i wymieszać, rumienić ją przez kilka minut, co jakiś czas mieszając. Następnie fasolkę wyłożyć na talarz, polać pokraszką. Gotowe. Podawać do ziemniaczków i mięska do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 08.01.2011 14:23
już nie mogę się doczekać świeżej fasolki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak