Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybno-serowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby (np mintaj) 3-4 szt
Szczypiorek cienki 1 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 szt
jaja 2 szt
sok z cytryny 1 szt
ser żółty 0,30 dk
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybno-serowe

Filety umyć i posiekać na drobne kawałeczki. Wycisnąć trochę soku z cytryny i dobrze wymieszać z pokrojoną rybą. Dodać posiekany szczypiorek,zetrzeć na tarce ser. Bułkę lub kromki chleba namoczyć w mleku, odcisnąć i dodać do filetów. Wbić 1 jajko, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Z dobrze wymieszanych składników formować kulki jak na kotlety mielone, panierować w jajku, następnie obtoczyć w bułce tarte i smażyć z obu stron na złoty kolor - jak mielone. Zamiast szczypiorku można dodać koperek lub natkę pietruszki lub kilka na raz, ale moim zdaniem najlepiej smakują właśnie ze szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 18.07.2011 08:38
super
iwona332 22.09.2010 23:36
super
Monika193
Monika193 23.05.2010 13:23
Pyszne, polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak