Sposób przygotowania

Filety umyć i posiekać na drobne kawałeczki. Wycisnąć trochę soku z cytryny i dobrze wymieszać z pokrojoną rybą. Dodać posiekany szczypiorek,zetrzeć na tarce ser. Bułkę lub kromki chleba namoczyć w mleku, odcisnąć i dodać do filetów. Wbić 1 jajko, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Z dobrze wymieszanych składników formować kulki jak na kotlety mielone, panierować w jajku, następnie obtoczyć w bułce tarte i smażyć z obu stron na złoty kolor - jak mielone. Zamiast szczypiorku można dodać koperek lub natkę pietruszki lub kilka na raz, ale moim zdaniem najlepiej smakują właśnie ze szczypiorkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszne, polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !