Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w sosie sojowym i chili

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 70 dag
sos sojowy 6 łyżek
cebula 1 szt
papryczka chili 2 szt
margaryna do smażenia 3/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w sosie sojowym i chili

Sos wlewamy do naczynia.
Papryczki obieramy z pestek- drobniutko szatkujemy i dodajemy do sosu.
Cebulę kroimy na cieniutkie krążki i mieszamy z sosem.
Mięso wkładamy do sosu- nacieramy- przekładamy całość do lodówki na 2 godzinki.
W brytfance rozgrzewamy połowę margaryny- smażymy na niej mięso od czasu do czasu polewając resztą marynaty sojowej z chili i cebulą, a także dodając pozostałą margarynę.
Jeśli chcemy mieć więcej sosu z mięsa możemy także podlewać wołowinę wodą w trakcie smażenia i dusić na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 22.01.2012 15:07
super
SylwiaMagdaSabin 25.12.2011 13:42
fajne
Joanna108
Joanna108 13.11.2011 09:33
fajna marynata
calliope 21.10.2011 07:42
świetne
Kuchareczekjeden 20.10.2011 19:15
lubię takie
AgaS10 20.10.2011 11:43
pyszności:)
magical66 17.07.2011 23:06
apetycznie się zrobiło
m1monika 13.06.2011 21:12
wyśmienite
kanu83 02.06.2011 21:35
ekstra
Gosia32
Gosia32 19.05.2011 08:48
Ciekawe;]
aggankx 02.02.2011 21:04
niezbyt
Zoso 08.01.2011 14:37
super danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak