Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce na małych oczkach, osączyć na sitku. Cebulę obrać i drobno posiekać. Po chwili odlać wodę z ziemniaków, a skrobię z dna naczynia dodać do masy. Wbić jajka, dodać pokrojoną cebulkę oraz oba rodzaje mąki. Doprawić do smaku.
Smażyć placki a rozgrzanym oleju na patelni. Kłaść w tym celu porcje masy łyżką (po 3 placki na patelnię).

Podawać ze śmietaną lub ulubionym sosem i surówką.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    uwielbiam placki ziemniaczane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pyszne jeszcze teraz z młodych ziemniaków mniam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    rewelacyjnie smakuja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !